WensenAmbulance Noord-Holland

• Wij vervullen sinds april 2010 wensen voor terminale patiënten die uitsluitend liggend vervoerd kunnen worden.

  • Hiervoor zijn wij 7 dagen per week bereikbaar.
  • Ook op zon- en feestdagen;
  • De wensen zijn gratis.
  • De WensenAmbulance Noord-Holland is volledig afhankelijk van donaties en sponsors. Er zijn geen betaalde medewerkers in dienst van de stichting.

Er zijn diverse WensenAmbulance organisaties actief in Nederland. Omdat kennis van de regio van groot belang is, zijn de meeste van deze organisaties actief in een bepaald gebied, vaak een provincie.

Bij de WensenAmbulance Noord-Holland zijn ca. 150 vrijwilligers actief en worden er dit jaar naar verwachting zo’n 400 wensaanvragen verwerkt.

Er komt veel bij kijken om laatste wensen uit te voeren voor terminale patiënten. Vaak zijn onze wensvragers ernstig ziek en dat betekent dat er hooggekwalificeerde verpleegkundigen nodig zijn voor de begeleiding. Zij zijn afkomstig uit bijvoorbeeld ziekenhuizen, hospices en andere zorginstellingen uit de regio. Ook aan de chauffeurs worden hoge eisen gesteld. Dit zijn allen (ex) ambulance chauffeurs, brandweermensen of politieagenten. Die niet alleen een ambulance goed kunnen besturen maar ook kunnen handelen in noodsituaties.

Wij beschikken over drie Ambulances en een aanhanger waarmee een strandbrancard of strandrolstoel kan worden vervoerd. De Ambulances zijn speciaal ingericht om het vervoer van de client zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Luchtvering onder de auto, schermen en camera’s zodat de client naar buiten kan kijken om de reis mee te maken. Eigen muziek die kan worden afgespeeld, comfortabele stoelen voor familieleden of vrienden die meereizen etc. Ook wordt er nauw samengewerkt met de brandweer in Noord-Holland om cliënten op moeilijke bereikbare plaatsen (vaak een woning op een hogere verdieping) te krijgen.