WensenAmbulance ontvangt gift van Vertrouwen Rebekkahloge

In een feestelijke ambiance vierde op zaterdag 25 mei de Vertrouwen Rebekkahloge in Alkmaar hun 75-jarig bestaan. Deze Loge is op twee na de oudste Rebekkahloge in Nederland en de oudste Rebekkahloge in Noord Holland. Ter gelegenheid van dit jubileum werd de Stichting WensenAmbulance Noord-Holland verrast met een cheque van 3000 euro.

De Vertrouwen Rebekkahloge maakt deel uit van de Independent Order of Odd Fellows (I.O.O.F.). De Odd Fellows zijn maatschappelijk betrokken en vanuit die gedachte heeft de Vertrouwen Rebekkahloge ter gelegenheid van hun jubileum een gift aan de WensenAmbulance Noord-Holland gedaan. De Vertrouwen Rebekkahloge bestaat uit een groep vrouwen die het goede werk van de WensenAmbulance een warm hart toedragen.

De WensenAmbulance Noord-Holland wordt ingeschakeld door familie, vrienden of vanuit een zorginstelling om mensen die niet lang meer te leven hebben en ernstig zieke patiënten die geen zicht meer hebben op genezing nog eenmaal met familie en/of naasten een mooie dag te bezorgen. En daardoor, zoals Rob Kool van de WensenAmbulance Noord-Holland aangaf, “de dag van hun leven hebben”. Omdat de WensenAmbulance Noord-Holland een organisatie is die zich met 150 vrijwilligers voor de medemens en zijn laatste wens inzet, sluit hun doel naadloos aan bij het gedachtegoed van de Odd Fellows.

Tijdens de receptie kwam door giften, met felicitaties aan de jubilerende Loge, nog eens 320 euro bij, zo kon Rob Kool het mooie bedrag van 3320 euro in ontvangst nemen en alle leden van de Vertrouwen Rebekkahloge “vertrouwen” erop dat de WensenAmbulance Noord-Holland het prachtige werk nog heel lang kan voortzetten. Met deze donatie heeft de Stichting WensenAmbulance Noord-Holland nieuwe vesten aangeschaft voor alle vrijwilligers.