Zonsondergang in Wijk aan Zee

We werden benaderd door Iknur, zij vertelde dat haar liefste vriendin Vas, ankele maanden geleden compleet onverwacht was getroffen door een ernstige ziekte en niet lang meer te leven had.

Vas kan door haar ziekte inmiddels niet meer praten maar probeert nog contact te maken met haar ogen en handen. Maar eerder had ze nog aangegeven dat het haar liefste wens was om nog een keer terug te gaan naar de plaats waar ze zoveel mooie momenten met haar kinderen en vriendinnen had beleefd.

Iknur was vastbesloten dat haar vriendin Vas nog een keer de zonsondergang in Wijk aan Zee zou beleven. En dus vertrokken Catho en Milco op maandag avond met de WensenAmbulance en de aanhanger met daarin de strandbrancard, richting het verzorgingstehuis waar Vas verblijft.

De zon zou onder gaan om 21.46 u maar het was zwaarbewolkt dus er waren wat twijfels of het Vas nog gegund was, dit laatste moment met haar geliefden ..

Maar sommige dingen moeten zo zijn en op weg naar Wijk aan Zee brak de lucht open en kwam de zon tevoorschijn.  Iknur zei, laten we meteen maar naar de zee gaan dan heeft ze dat tenminste nog meegemaakt als het straks niet meer gaat.

En daar, letterlijk met onze voeten in de branding, kon Vas nog een laatste keer genieten van een prachtige zonsondergang, hand in hand met haar zoon en dochter en haar vriendinnen om haar heen.

Iknur had ook nog twee emmers meegenomen zodat Vas ook het zand en het water nog een keer kon voelen en het mooiste moment van de avond was misschien nog wel toen Vas voorzichtig in de emmer met zand voelde en daar een paar schelpen uithaalde en die niet meer wilde loslaten en dat met een grote glimlach op haar gezicht.

We hebben ook nog een tijd op het terras van de Sunsea Bar gezeten en voor even voelde het alsof er niets aan de hand was en was het een mooi en gezellig familiefeest.

Tot we onvermijdelijk weer terug moesten naar het verzorgingstehuis waar Vas ontzettend liefdevol wordt verzorgd en we afscheid namen van een lieve vrouw, haar geweldige vriendinnen en twee schatten van kinderen. We wensen ze allemaal heel veel sterkte de komende tijd.

Liefs Catho en Milco

Deel deze wens op: