Vinkeveense plassen

Het is zaterdag ochtend als Peter (chauffeur) en Guus (medisch verzorger)op pad gaan met meneer Scheffer. Meneer Scheffer ligt in het ziekenhuis en is erg ziek.

Hij wil nog graag een keer naar de Vinkenveense plassen waar hij samen met zijn gezinnetje al meer dan 50 jaar een caravan heeft staan met daarbij in het water een sloep.
Tot vorig jaar maakten ze daar met veel plezier gebruik van.

Om nog een keer te kunnen genieten van een tochtje met de prachtige sloep is deze gisteren te water gelaten en alles versneld in het werk gezet om de wens van meneer Scheffer vandaag in vervulling te laten gaan.

De weergoden waren ons gunstig gezind. De zon stond hoog aan de hemel en het was windstil. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie dag van te maken op het water.
Vanuit de ambulance hebben we meneer Scheffer op de brancard aan boord van de sloep getild. Met de zon op zijn gezicht werd er voor de laatste keer een rondvaart gemaakt op zijn zo geliefde plassen van Vinkenveen. Aan de vele verhalen, verteld door de familie, konden we opmaken dat er met volle teugen werd genoten van het varen. Na de vaartocht nam de zeer vermoeide meneer Scheffer afscheid van zijn mooie sloep en werd hij nog een keer rond gereden over het terrein waar zijn caravan staat.

Hierna brachten wij meneer Scheffer terug naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis vertelde zijn familie enorm te hebben genoten van de vaartocht met de sloep over de mooie Vinkenveense plassen.

Onder vele dankzeggingen namen wij afscheid van Meneer Scheffer en zijn vrouw. Dankbaar dat we deze mooie wens voor meneer hebben mogen doen.

Deel deze wens op: