Vaarwens.

Op donderdag 11 april hebben wij Shirley en Ruud in samenwerking met de stichting Vaarwens de wens van de 65-jarige, ongeneeslijk zieke Errol vervult.

Aangekomen in de hospice zat Errol en zijn aanwezige ouders al helemaal klaar voor vertrek. Na een korte kennismaking vertrokken we direct naar de Marinahaven in Amsterdam. Daar lag het motorschip Vaarwens van de stichting Vaarwens met schipper Klaas, gastvrouw Anneke en de zus van Errol al op ons te wachten voor een mooie vaartocht naar De Zaanse Schans.

Nadat de schipper iedereen welkom had geheten en het plan van de dag had uitgelegd, werden de trossen losgegooid. Het was een regenachtige ochtend, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat genoot Errol, van de tocht over het IJ en de Zaan richting een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen.

Aangekomen bij de houtzaagmolen ‘Het Jonge Schaap’ klaarde het weer op en meerde het schip aan. Aan boord genoten we van een overheerlijke lunch met een schitterend uitzicht op de molens van De Zaanse Schans. De reis was vermoeiend geweest voor Errol en het was tijd voor een powernapje (kort slaapje). De overige opvarenden hadden even de tijd om de in bedrijf zijnde houtzaagmolen te bezoeken.

Hierna was het tijd om terug naar de thuishaven te varen. En dan is de mooie vaardag alweer voorbij. We nemen afscheid van de vrijwilligers van de Stichting Vaarwens en brengen Errol en zijn ouders weer terug naar het hospice. Wat heeft hij genoten van deze dag.

Dank je wel dat we deze wens voor jou en je familie mochten vervullen.

Deel deze wens op: