Vaarwens

Nog éénmaal gezamenlijk iets ondernemen…

Vandaag is de dag voor Fay die samen met haar man, zoon, schoondochter en kleinkinderen mee gaat op het schip van de stichiting Vaarwens.

Na de koffie of thee en een sapje voor de kinderen word de keus gemaakt richting Oranjesluizen en vervolgens Muiden te varen, een prima mogelijkheid met dit prachtige weer.

Oma Fay is geboren in Kaapstad, Zuid Afrika, waar ze ook nu nog familie heeft wonen die ze erg mist. Als jong meisje heeft ze in de huishouding gewerkt. Het was toen nog de tijd van de apartheid en het was voor haar niet mogelijk te gaan studeren. Toen de mogelijkheid zich voordeed, is zij naar Engeland gegaan om een studie te volgen. Haar zoon Danyal is daar geboren. Elf jaar later is Fay naar Nederland gekomen, waar ze haar man Ron leerde kennen. Tegenwoordig wonen ze in Amsterdam.

Fay is aan het einde van haar krachten en waar eenieder genoot en Ron vertelde en zich vergaapte aan Amsterdam vanaf het water, sloot Fay af en toe rustig de ogen, maar genoot inwendig van haar dierbaren om haar heen.

Langzaam maar zeker kwam de thuishaven weer dichterbij en eenieder schaarde zich rond de brancard met (oma) Fay, zich bewust van de prachtige herinneringen, die zijn voor altijd!

Met dank aan Frouk van Stichting Vaarwens voor het verslag.

Deel deze wens op: