Unieke Wensdag voor Kees Jan

Kees Jan, 73 jaar oud, spoorwegfanaat, gek op stoomstreinen (er staat zelfs een stoomtrein in z’n tuin), veel reizen door Europa gemaakt met de trein, muziekliefhebber en zelf violist.

Kees Jan wilde graag nog een keer terug naar zijn huis vanuit het Hospice.

Daar, op de eerste verdieping staat een Harmonium orgel van 110 jaar oud dat nog van de Opa van Kees Jan was geweest. Wat niemand, ook Kees Jan niet had voorzien, was dat medisch begeleider Cijna spontaan plaats nam achter het 110 jaar oude orgel en ter plekke een prachtig mini concert voor Kees Jan speelde. Dit orgel werd vroeger bespeeld door de vader en de Opa van Kees Jan en dat het nu, op deze dag weer te horen was in zijn eigen huis, was voor hem en ook voor zijn vrouw Lyn een droom die uitkwam.

Zo begon de dag gedenkwaardig en emotioneel. En toen moest er nog veel komen.

Overigens, binnenkort een speciaal verhaal over de hulp van de brandweer die wij zo vaak krijgen (u ziet er ook hier weer wat foto’s van ).

Kees Jan heeft afscheid kunnen nemen van zijn huis samen met Lyn. Zijn metgezellin tijdens zijn leven en tijdens zijn vele verre reizen. Niet alleen met de trein trouwens. Ze zijn samen op de fiets ook door Azie, Zuid-Korea en heel Europa getrokken.

Na dit afscheid van z’n huis, vertrok de Ambulance verder naar de Domkerk in Utrecht waar nog een prachtig orgel wachtte.
Op dit schitterende Bätz orgel werd op verzoek van Kees Jan een stuk van Bach gespeeld door de organist, die speciaal voor Kees Jan naar de kerk was gekomen. Nog een uniek prive concert voor Kees Jan op deze dag.

En weer door, nu naar het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Ook daar werd het hele gezelschap met open armen ontvangen, er was speciaal een gids aanwezig voor een prive tour. En als echte ’trein experts’ onder elkaar, konden de mannen vele wetenswaardigheden uitwisselen over de bijzondere collectie treinen in het museum.

Het afscheid van Kees Jan was bijna voltooid. Er was nog een belangrijkse stop te maken. Dat was op de terugweg bij zijn huiskapper die hem 30 jaar lang heeft geknipt. Ze hebben altijd een hele bijzondere band gehad samen. Knippen is niet meer nodig maar de vriendschap tussen beide mannen. Die houdt niet op bij het eindige dat ons leven is.

We hebben Kees Jan en Lyn teruggebracht naar het Hospice voor zijn allerlaatste reis.

Deel deze wens op: