Trouwjurk en Dierentuin

Op vrijdagavond kwam er een spoedwens binnen voor een terminale dame die als grootste wens had om haar dochter in een trouwjurk te zien. De passessie was al gepland maar omdat deze mevrouw zo snel ingehaald werd door het kwaadaardige karakter van haar ziekte was dat niet meer haalbaar om deze lange reis te gaan maken.

Daarom was het verzoek om in de woonplaats van mevrouw op zeer korte termijn een passessie te plannen bij een andere bruidsmodezaak dan aanvankelijk het plan was. Onze wenscoördinator ging hiermee aan de slag en kreeg vrijdagavond al contact met Elma van bruidsmodezaak Hartenvrouw in Almere. Wij maken vaak hartverwarmende momenten mee maar de bereidwilligheid en hartelijkheid waarop Elma reageerde was echt ontroerend. Uiteindelijk hebben we zelfs kunnen regelen dat de dochter op zaterdag naar de winkel ging, een aantal jurken uitzocht en zaterdagavond ging een medewerkster van Elma met de jurken naar het huisadres van mevrouw zodat ze in hun eigen huiselijke sfeer dit bijzondere privémoment konden beleven.

Gelukkig werd haar een belastende rit in de ambulance bespaard op deze manier. Een paar dagen later nam de dochter nogmaals contact op met onze organisatie. Ze wist van onze voorwaarde dat iemand maar 1x gebruik mag maken van onze inzet. Natuurlijk hadden we deze wens niet gereden, alleen geholpen met een mooie oplossing te zoeken op korte termijn. Mevrouw wilde eigenlijk alsnog heel graag met haar familie een dagje naar de dierentuin.

Vroeger ging Marianne met haar kinderen regelmatig naar de dierentuin. Nu was vorig jaar haar man overleden en was zij zelf zo ernstig ziek. Een dag dierentuin zou wat glans geven in deze duistere tijd. Natuurlijk hebben wij de WensenAmbulance Noord-Holland hieraan voldaan. De vrijwilligers Anja (medisch begeleidster) en Joffrey (chauffeur) gingen met Marianne op stap.
De keuze viel op dierenpark Amersfoort waar we meer dan welkom werden ontvangen. Er werd een rondje gemaakt langs de dieren en met elkaar een hapje gegeten. Toen was het genoeg voor Marianne en brachten we haar terug naar het huis van haar vriendin waar ze op dit moment verblijft. De vriendin nam de zorg weer over voor Marianne die moe maar voldaan was na dit dierentuin bezoek.
Geschreven door Aafke.

Deel deze wens op: