Trouwerij en terug in de tijd !

Op donderdag 20 April haalden wij ’s ochtends een mevrouw op uit een Seniorenflat in Velsen-Noord, omdat zij vandaag een belangrijke taak te vervullen had.
Ze moest om 09.30 u op het Gemeentehuis in Beverwijk zijn, omdat ze getuige was bij het huwelijk van haar zoon.

Ans zat geduldig op ons te wachten, samen met haar dochter en schoonzoon voor de korte trip naar deze belangrijke gebeurtenis.

En dus vertrokken we voor de korte trip naar het Gemeentehuis waar het bruidspaar al stond te wachten met de rest van de familie. De huwelijksvoltrekking was speciaal voor de moeder van de bruidegom naar voren gehaald maar daardoor werd het een korte ceremonie in de raadszaal van Beverwijk.

Na enige tijd vertrok het bruidspaar naar een andere locatie om foto’s te maken en dus leek het Ans logisch om maar weer naar huis te gaan.
Het was nog vroeg en dus was onze vraag of Ans misschien nog even ergens langs wilde, we waren tenslotte toch al onderweg.

De schoonzoon van Ans vertelde dat ze het allerliefste nog een keer naar Restaurant De IJmond in IJmuiden wilde. Ans is geboren in IJmuiden en kwam vroeger altijd met haar vader in dat restaurant.

Daar werden we opgewacht door de eigenaar van het restaurant, die geen idee had dat we zouden komen natuurlijk maar hij herkende Ans meteen van gezicht.
De vader van Ans was namelijk pedicure en schoenmaker geweest in IJmuiden en hij had de eigenaar van het restaurant van heel wat vervelende voetkwaaltjes afgeholpen. Ook nam hij vaak zijn familie, waaronder dochter Ans, mee naar dit restaurant met uitzicht op ‘ het kleine strand’.

Ans wees het ons aan, een klein strookje zand aan de overkant van het water, ook daar had ze zoveel mooie herinneringen liggen.
Samen met haar dochter heeft Ans nog een tijd voor het restaurant gestaan, uitkijkend over de zee, de wind door haar haren, terugdenkend aan die tijd op het kleine strand en de bezoeken met haar vader aan restaurant de IJmond in haar vertrouwde IJmuiden.

Een zorgeloze en mooie tijd en dat was het ook nu weer heel even, voor een laatste keer ………..

———————————————————————-
Heeft u zelf ook een wens. U vraagt hier een wens aan:

Wensaanvraag

Deel deze wens op: