Slangen en spinnen!

We gaan vandaag op stap met Marsija, haar partner, zus, huisvriendin, schoonmoeder en dochter. Marsija is 2 dagen geleden uit het ziekenhuis ontslagen en heeft nu palliatieve zorg thuis.
Voordat ze ziek werd ging ze elk jaar naar de orchideenhoeve, dit was altijd een damesuitje dus haar partner gaat nu voor het eerst mee.

We vertrokken vroeg vanuit Amsterdam naar Almere, deze keer met zijn drietjes omdat ik als nieuwe vrijwilliger deze bijzondere dag mag meerijden en wegwijs wordt gemaakt door Dick en Carolien.
Bij aankomst in de hoeve wil Marsija eerst chocolademelk drinken, iets wat ze altijd deden, daarna beginnen we aan de tocht in de tropische tuin waar alle soorten dieren ons voorbij vliegen, lopen en zwemmen.

Je ziet Marsija vooral genieten als de dieren met haar contact maken, ze is altijd een echte dierenliefhebber geweest en heeft altijd spinnen en slangen als huisdieren gehad. Die ook weleens ontsnapten uit de hokken.

Daarna gaan we lekker koffie met gebak eten in de prachtige bloementuin en foto’s maken met de familie bij het Hart.
Dan is het tijd voor de broodje aap show. Ze doet fanatiek mee en mag bij hoge uitzondering van de ranger de slang knuffelen. Marsija straalt zo en brengt dat over aan iedereen om haar heen, kippenvel.

Op de terugweg naar huis waarbij ze lekker in slaap viel wilde ze nog heel graag een ijskoffie van de Starbucks, helaas was hij dicht maar bij het verhaal doen heeft de bedrijfsleider speciaal voor haar de koffie gemaakt.

Het was een bijzondere dag met een lach en een traan maar wat vooral opviel hoe geliefd ze is en hoeveel liefde er uitstraalde.
Heel veel sterkte en kracht toegewenst.

Een verslag van medisch begeleider Yolanda

Onze speciale dank gaat uit naar de Orhideenhoeve voor hun gastvrijheid en hulp bij het vervullen van deze wens

Deel deze wens op: