Romantisch diner

Vandaag gaan we een leuke en ook wel romantische wens vervullen. Met z’n drieën Michael en Dick en Frank gaan we deze middag Rinus ophalen.
Hij wil graag nog een keer zijn vriendin Louise mee uit eten nemen. En “old fashioned” haar thuis ophalen en na afloop weer netjes thuisbrengen.
Als wij aankomen in het Reinaldahuis, zit Rinus keurig gekleed klaar. Hij vindt het best wel een beetje spannend of het allemaal goed zal gaan. Louise woont in Uithoorn en dat neemt een half uurtje in beslag.
Rinus was een fervent golfer, maar mocht ook graag klaverjassen en bridgen.
Rinus vertelt, dat hij Louise 23 jaar geleden heeft ontmoet op de golfbaan. Ze zijn sindsdien heel goed bevriend gebleven en hebben al diverse uitjes ondernomen. Om de dag bellen ze met elkaar.
Rijdend in Uithoorn, bellen we Louise dat we er bijna zijn. Bij aankomst staat ze al met haar nieuwe rollator klaar. Ze stapt vlot in, want het is wel koud buiten.
De rit naar het restaurant “De kop van IJmuiden” duurt wat langer dan verwacht door de vele werkzaamheden in Uithoorn en file op de A4. Maar Rinus geniet van de aanwezigheid van Louise en het gehobbel van de WensenAmbulance. Zo af en toe dommelt hij zelfs even weg.
In het restaurant krijgen ze een mooi plekje aan het raam. Ondanks dat het al donker is, geven de lichtjes van de haven, hijskranen en de glinstering op het water een feeëriek sfeertje.
Het zitten op de stoel geeft Rinus helaas de nodige pijnklachten, maar met wat extra pijnstilling weet hij het wel goed vol te houden. En hij staat erop dat wij, zijn begeleiders, lekker met hem mee eten. Wij zitten gedrieën aan een tafeltje verderop te genieten van deze 2 mensen en de omgeving.
Het blijkt uiteindelijk toch wel vermoeiend te zijn voor Rinus en halen we de brancard, zodat hij weer kan liggen. En als hij eenmaal ligt zakt de pijn weer af en kan Louise nog even rustig haar kopje koffie met en cognacje nuttigen.
Je ziet dat Rinus vermoeid is, dus stellen wij voor om voor hem de honneurs waar te nemen, om Louise netjes thuis te brengen. Dat vinden beiden een goed idee. Onderweg dommelt hij zo nu en dan weer lekker weg.
Bij terugkomst in het Reinaldahuis, waar ‘s middags nog grote drukte was, vanwege een modeshow, heerst er nu grote stilte. Terug op zijn kamer zien we een tevreden Rinus, die een mooie avond heeft beleefd.
Daarna brengen we Louise terug naar haar appartement. Onderweg vertelt ze, dat haar vorige rollator de “Ferrari” werd genoemd. Nu moest er nog een naam komen voor haar nieuwe, een luxe model. Gezamenlijk komen we op “Rolls Royce” en zo zal het zijn.
We zetten Louise netjes bij haar voordeur af en deze fitte dame zwaait ons hartelijk uit.
Al met al een mooie wens met 2 leuke mensen.
Deel deze wens op: