Rijksmuseum

Op maandag 13 maart gingen drie vrijwilligers Ruud, chauffeur, Cijna en Merel verpleegkundigen van de WensenAmbulance Noord-Holland e.o, op stap met Toon.

Toon is terminaal ziek en had als laatste wens om samen met zijn beste vriend Kees en zijn twee broers nog eenmaal zijn geliefde Rijksmuseum te bezoeken.

Toon, die vele reizen heeft gemaakt naar onder andere Rusland en leraar Nederlands -Russische is geweest heeft veel belangstelling voor de Middeleeuwse geschiedenis. Uiteraard mocht zijn beste vriend Kees, die kunst historicus is niet ontbreken bij dit bezoek aan het Rijksmuseum. De plaats waar beiden hun hart op kunnen halen en vele mooie herinneringen onder het toeziend oog van Rembrandt kunnen delen.

Toon zat al in gezelschap van Kees op de WensenAmbulance te wachten in het hospice want ook de slechte tijden worden met elkaar gedeeld door deze beste vrienden. Op naar het Rijksmuseum om nog eenmaal hun liefde voor geschiedenis te delen. Bij het Rijksmuseum aangekomen stonden de twee broers van Toon al op het gezelschap te wachten.

Toon had zijn huiswerk in het hospice al gedaan. Hij had een hele route uitgestippeld die het gezelschap moest lopen. Kees was de gids tijdens de route en nam ons allen mee terug in de tijd.

Rond de klok van 13.00 uur was Toon toch wel erg moe en kwam deze voor hem mooie maar ook emotionele toer door zijn geliefde museum ten einde. Wij hebben Toon terug gebracht naar het Hospice en na een kopje koffie hebben we afscheid van Toon genomen. We lieten Toon tevreden , en met een grote glimlach achter.

Wij willen het Rijksmuseum bedanken voor hun gastvrijheid en de vrijkaarten. Jullie hebben bijgedragen aan een mooie herinnering voor Toon, Kees en de broers van Toon. BEDANKT!

Deel deze wens op: