Papagaaienhotel !

Gerrit is ernstig ziek en uitbehandeld.
Toen de begeleiders van Gerrit, die in het verpleeghuis verblijft, hoorden dat hij niet lang meer te leven had, wisten ze gelijk waar ze Gerrit nog een groot plezier mee zouden doen.
Gerrit is gek op papegaaien en andere vogels, zelfs in het verpleeghuis heeft Gerrit een vogel als medebewoner. Dus wat is er dan mooier om een heus papegaaienhotel te bezoeken met meer dan honderd papegaaien, ara’s en kakketoes.
Onmiddellijk werd er contact opgenomen met de WensenAmbulance Noord-Holland om te vragen of het mogelijk was om deze laatste wens voor Gerrit mogelijk te maken. De coördinatoren van de WensenAmbulance gingen gelijk aan de slag en zorgde ervoor dat de wens voor Gerrit in vervulling kon gaan.
Chauffeur Peter en medisch begeleidster Valerie van de WensenAmbulance Noord-Holland gingen op pad met Gerrit.
Nadat ze Gerrit hadden opgehaald ging de reis naar Wervershoof waar het papagaaienhotel is gevestigd.
Gerrit zijn zus vertelde ons dat ze vroeger meerdere vogels in huis hadden.
Gerrit keek zijn ogen uit. Zoveel papagaai achtige had hij nog nooit bij elkaar gezien. Het was voor Gerrit een bijzonder moment toen een roze kakketoe rustig op de brancard naast Gerrit kwam zitten.
Door de beheerder van het papagaaienhotel werd Gerrit over het wel een wee van het hotel en de vogels bijgepraat.
Aan zijn ogen was te zien dat Gerrit enorm genoot van alle vogels waar hij zijn hele leven zo dol op was geweest.
Ook hier kwam onvermijdelijk het moment om afscheid te nemen van de vele mooie papagaaien.
De beheerder werd heel hartelijk bedankt voor de ontvangst en de tijd die hij had genomen om Gerrit alles over het hotel te vertellen.
Maar hiermee was voor Gerrit de dag nog niet helemaal voorbij. Samen met zijn zus en begeleiders werd koers gezet naar het Pannenkoeken Restaurant Ootje Konkel, waar van een heerlijke pannenkoek werd genoten.
Toen de borden allemaal leeg waren, was toch echt de tijd daar om terug te keren naar het verpleeghuis.
Aan een voor Gerrit vermoeiende, maar zeer geslaagde dag kwam een einde. We namen afscheid van Gerrit, zijn zus en begeleiders.
Het was voor ons vrijwilligers een voorrecht om deze wens voor Gerrit in vervulling te mogen laten gaan.
Deel deze wens op: