Nog even varen met de kinderen.

Voor de 84-jarige Lilian is er nog maar weinig tijd van leven beschikbaar. Ze is ernstig ziek en lichaam en geest zijn aan het einde.

Wat zou je op zo’n moment nog willen doen?

Lilian wilde nog graag een stukje varen met haar 4 kinderen. Niet dat ze zo’n waterfan is maar gewoon nog even gezellig met elkaar weg. Dat deed het gezin vroeger ook regelmatig. Lilian’s wens kwam terecht bij de stichting @Vaarwens.

De WensenAmbulance Noord-Holland werd gevraagd voor het transport en de medische begeleiding.

Het WA-team Petra en Aaldert stonden daarom vandaag 14 november bij Lilian voor de deur om haar en haar man Peter op te halen. Ze zijn al bijna 64 jaar getrouwd.

Die deur bleek echter een blokkade te zijn. De brancard kon de draai naar binnen niet maken. Zeker niet als Lilian daar op lag.

Maar nee zeggen tegen een wens is voor ons geen optie! De oplossing werd geregeld door de @ brandweer Kennemerland post Heemstede. Na slechts 1 belletje kwam er een brandweerauto met 4 man en even later een grote hoogwerker.  De straat werd even afgezet.

Heel voorzichtig werd Lilian op een brancard gelegd en naar buiten gebracht. Met de hoogwerker werd ze “afgehesen” en bij de WensenAmbulance gebracht. Haar man Peter en de kinderen stonden vol bewondering erbij te kijken.

De middag werd met veel plezier doorgebracht aan boord van het schip de Vaarwens. De Zaanse Schans werd bezocht en er werd heerlijk geluncht. Het stopte zelf even met regenen en het zonnetje liet zich even zien. Het moest zo zijn, voor Lilian.

“Bedankt jullie allemaal ”hoorden we Lilian zeggen toen we weer aan land kwamen.  Zo lief.

Terug bij haar woning stonden de mannen van de @Brandweer Heemstede alweer te wachten om Lilian weer veilig naar haar bed te brengen.

Toen ze weer lekker in haar bed lag werden ook de brandweermannen hartelijk bedankt door haar.   De mannen waren toch ook even onder de indruk. Wat weer een mooie samenwerking tussen @Vaarwens, @ WensenAmbulance Noord-Holland en @ brandweer Heemstede.

We wensen Lilian, haar man Peter en hun kinderen heel veel sterkte de komende moeilijke tijd.

 

 

 

Deel deze wens op: