Nog 1 keer naar de boerderij

De ene dag sta je op je erf je heg te snoeien en een paar dagen later lig je in het ziekenhuis en is het afwachten hoe het verder gaat. Dat gebeurde Floor.
Begrijpelijk dat Floor graag een dagje naar huis wilde. Het huis waar hij geboren en getogen is, getrouwd is, de kinderen zijn geboren, die met de kleinkinderen op loopafstand wonen, ook je bedrijf is en waar heel wat familiefeesten gevierd zijn.
Daarom dus de wensenambulance gebeld met de vraag of zij dit kunnen organiseren.
Zo kwam het dat we Floor afgelopen zaterdag in het ziekenhuis ophaalden en met de wensenambulance naar zijn geboortehuis reden. Daar werd hij opgewacht door echtgenote, kinderen en kleinkinderen. Zo gauw we op het erf kwamen, deden we de ambulance deur open zodat de kleinkinderen opa alvast een knuffel konden geven.
Voor de kleinkinderen best wat spannend, logisch natuurlijk als je nog nooit in een ambulance gezeten hebt. Heel fijn dat we hulp kregen bij het in de auto schuiven van de brancard.
Eenmaal thuis kon Floor overstappen naar zijn eigen makkelijke stoel. Tijd voor koffie en gebak, wat zaken te bespreken en voor een persoonlijk gesprek.
Hierna kwam ook weer het moment om te vertrekken. Echter niet voordat Floor ook nog buiten een rondje had gemaakt. Gelukkig was het droog en konden de kleinkinderen opa met rolstoel naar de kippen rijden, waar gelijk de eieren geraapt werden. De schapen nog even begroeten en als laatste met elkaar nog even naar “opa’s klusschuur”. Een plek waar opa heel wat klussen geklaard heeft.
De kleinkinderen haalden de brancard uit de ambulance, uiteraard onder toeziend oog van de begeleidende chauffeur en de verpleegkundige van deze middag.
De kleinkinderen gingen mee met opa wegbrengen, terug naar het ziekenhuis. Het was gezellig in de Ambulance, onderweg deden we het spelletje ’ik zie ik zie wat jij niet ziet’. Na vele kleurraadsels kwam het raadsel: ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is aardig en lief’. De oplossing? OPA natuurlijk ..
Bij het ziekenhuis kwamen de ouders er al aan en hebben we Floor weer naar zijn kamer gebracht.
Voor Floor en zijn gezin was het een belangrijke middag: samen thuis zijn, afscheid te nemen, te regelen wat geregeld moest, en af te sluiten met een rondje over het erf van het huis waar Floor waar hij zijn leven lang met veel plezier gewoond heeft.
Deel deze wens op: