“Misschien al te laat?”

Afgelopen woensdag neemt zoon Onno contact op met wensen-coördinator Aafke van de WensenAmbulance Noord Holland.
Zijn verhaal: “ Mijn moeder AnnaThea van 81 jaar ligt in het hospice. Haar gezondheid gaat heel snel achteruit. Ze krijgt binnenkort een morfinepompje en we hopen dat ze de Pinksterdagen nog goed doorkomt. Mijn moeder heeft nog een wens . We begrijpen dat we erg laat zijn met onze wens aanvraag!”

“Vroeger kwam mijn moeder vaak in Zandvoort omdat haar oma daar woonde en ze als klein meisje op haar fietsje zelf naar het strand kon. Later toen ze zelf kinderen kreeg ging de familie iedere vrijdagmiddag vanuit Amsterdam naar Zandvoort, picknick mand mee.

Hoe fijn zou het zijn als mijn moeder nog een keer naar haar dierbare Zandvoort kan.
Voor ons is “nee” zeggen geen optie en daarom gaan de coördinatoren aan de slag om deze wens zo snel mogelijk in vervulling te laten gaan.
Er wordt een begeleiding team samengesteld, de WensenAmbulance gereserveerd, de technische mensen maken de speciale strandbrancard klaar, met het hospice worden afspraken gemaakt over de medicatie en de haalbaarheid van de planning, de huisarts wordt ook geconsulteerd.
Donderdag in de loop van de dag krijgt de familie een GO te horen.

Vrijdagochtend staan Jamilla en Aaldert bij het hospice, met de WensenAmbulance voor de deur. Ook de aanhanger met de strandbrancard is mee.
In het hospice begroeten wij AnnaThea, een ernstig zieke, maar goed gemutste dame die zin heeft in haar uitstapje naar het Zandvoort. AnnaThea wordt deze dag vergezeld door haar twee zoons en man.

In Zandvoort, waar het zonnetje zich goed laat zien vinden we een mooi plekje bij strandpaviljoen @Thalassa, waar we altijd super vriendelijk ontvangen worden. Op een mooi plekje uit de wind en in het zonnetje brengt de familie een paar fijne uurtjes door.

Nog even met de strandbrancard naar de vloedlijn, de zee ruiken en bijna het water voelen doet Anna Thea zichtbaar goed. Ze geniet en zegt meermaals hoe fijn ze het vindt.
Als laatste nog even de boulevard op naar het standbeeld van keizerin Sisi die ooit Zandvoort heeft bezocht.
Maar dan wint de slopende ziekte het toch van de energie. Het is genoeg. We gaan terug zegt AnnaThea.

Terug in de ambulance verwerkt de familie in stilte de mooie momenten van deze speciale dag. Het was mooi zo. In het hospice leggen we AnnaThea weer in haar bed en ze kruipt lekker onder haar dekbed. Na een knuffel en “ ik vond het een fijne” dag” vertrekken wij. Het was fijn om weer een wens te mogen vervullen. Namens alle vrijwilligers van de WensenAmbulance Noord Holland wensen we AnnaThea en haar familie heel veel sterkte.

Geschreven door de chauffeur Aaldert.

Deel deze wens op: