Met de Kleinkinderen naar Artis

Laurien was in het dagelijks leven beeldend kunstenares.

Genietend van haar zonen, schoondochters en kleinkinderen woont Laurien op een prachtige plek midden in de natuur. Laurien heeft een hersentumor en door de ziekte zo beperkt geraakt dat er geen uitjes meer mogelijk waren.

Maar Laurien wilde nog 1 keer naar Artis, samen met haar kinderen en kleinkinderen. Op zondag 26 november was het zover. Iedereen was goed voorbereid, Ruud, Rosa en Christa van de Wensambulance zorgden ervoor dat Laurien van huis afgehaald werd. We werden met vreugde ontvangen.

Er was een gezonde spanning in huis. De kinderen en kleinkinderen hadden er enorm veel zin in en Laurien ook.

Vanuit Laurien haar huis reden we richting Artis met de kinderen die ons op de voet volgden. Eenmaal aangekomen bij Artis was de eerste gang naar de olifanten, via de apen kwamen we bij de grote olifanten. Wat een pracht was het om te zien hoe zo’n groot beest speelde met een bal, met zijn slurf duwde hij een enorme zware bal weg terwijl de andere olifant druk aan het takken breken was om deze op te eten.

Laurien genoot daar enorm van. Na de olifanten liepen we door naar de Leeuwen waar net een praatje over gehouden werd, 2 vrouwtjes en 1 mannetje zijn er in de groep en op dit moment druk bezig om de dames zwanger te krijgen. De leeuw en leeuwinnen zelf waren net bezig met stukken vlees van kettingen af te bijten, wat een prachtig gezicht vond Laurien dit. Ook de familie genoot. Met een paraplu boven het hoofd werd het allemaal aanschouwt want de regen wilde niet stoppen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de leeuwen gingen we op weg naar de vlindertuin, over de vlondervloer met de brancard om in de warme ruimte naar de vlinders te mogen kijken. Wat een verschillende soorten vlogen er en de 1 nog mooier als de ander. Na de vlindertuin liepen we door naar de zeehonden, deze zwommen af en aan langs het raam waar Laurien en de familie stonden opgesteld.

Na al dit moois te hebben gezien merkten we dat Laurien erg moe begon te worden, van alle indrukken. Samen met het gezin gingen we richting de uitgang waar nog een patatje gehaald werd voor iedereen. Hier werd heerlijk van gesmuld. Met het hele gezin nog bij de shop geweest waar oma de kleinkinderen trakteerde op wat ze zelf uitzochten, de 1 een knuffel en de ander iets voor het haar.

En toen werd er afscheid genomen, alle kleinkinderen en Laurien kregen een Brammetje, de knuffel van de Wensambulance. Moe maar enorm vermaakt brachten we Laurien en haar schoondochter terug naar huis. De rest van de familie genoot nog van Artis om later aan te schuiven bij Laurien en haar schoondochter. De familie bedankt ons voor de enorm mooie memorabele dag. Laurien was ook heel erg blij dat ze dit nog heeft mogen meemaken.

En wij zijn blij dat we deze familie zo’n mooie dag hebben mogen geven.

Bedankt namens Ruud, Rosa en Christa

Deel deze wens op: