Meander

Hemelvaartsdag 18 mei 2023, mochten chauffeur Aaldert en medische begeleider Manon een “Vaarwens” in vervulling laten gaan.

Wij halen Bertus, 63 jaar en zijn familie op in zijn woonplaats. Bertus is woonachtig in de straat met de naam Meander.

Bertus vond het spannend, en was daardoor al vroeg wakker. Vanuit zijn woonplaats vertrokken wij met Bertus en dochter met de WensenAmbulance naar de haven van Monnickendam. Op de voet gevold door zijn echtgenote, zoon en schoondochter. In de haven van Monnickendam lag de vaarwens boot de “Meander” in volle glorie op ons te wachten. En ja het had zo moeten zijn, vertrekken vanuit Bertus zijn woonplaats, vanuit de straat “Meander”, naar de vaarwens boot de “Meander”, om vervolgens het ruime sop te kiezen.

Bij de “Meander” worden wij opgewacht door Kapitein Evert en zijn twee hofdames.
Ook stond daar Bertus zijn beste collega, waar hij al jaren nauw mee samen werkt bij de firma HCV en die ervoor heeft gezorgd dat de vaarwens voor Bertus met de boot gerealiseerd kon worden.
Als we allemaal aan boord zijn varen we de haven uit richting Marken.

Op deze dag ontbreekt het aan niets, we worden allemaal in de watten gelegd, drinken, wat lekkers bij de koffie en hapjes tussendoor.
Evert verteld vol passie over de boot het varen, de omgeving en een stukje geschiedenis van onze mooie wateren in Nederland.
Bertus geniet zichtbaar van deze mooie vaartocht. Ook voor zijn kinderen en vrouw Annette is het een waardevolle, ontspannen en emotionele dag met elkaar.
Vanuit Marken varen we naar Volendam om daar aan boord te genieten van een heerlijke goed verzorgde lunch. De kinderen gaan nog even aan wal om de sfeer te proeven in het toeristische Volendam.

Vanuit Volendam kiezen we het ruime sop en word het roer overgenomen door de zoon van Bertus, Bertus kijkt vol trots naar zijn zoon.
We zien de vuurtoren van Marken ook wel “Paard van Marken” genoemd.

Monument de “Wave”, wat ons herinnerd aan de watersnoodramp van 1916.

De vele toeristen op Marken en Volendam. De zeilboten, sloepen, cruiseschip etc, van alles komt voorbij. Het is volop genieten voor Bertus en zijn gezin en wij genieten van hen.
De hofdames die de hele dag voor iedereen klaarstaan en ook zorgen dat de “Meander”, op de juiste manier aangemeerd wordt, zijn van onschatbare waarde. Zij maken dat de wens onvergetelijk wordt voor Bertus en zijn familie.

We komen weer veilig aan in Monnickendam. Aan wal nemen we afscheid met een lach en een traan.
We laten de vaarwens boot “Meander” achter ons en rijden met Bertus terug naar zijn eigen huis aan de “Meander”.

Voor Bertus was het een zeer intensieve maar onvergetelijke dag
Bertus bedankt ons hartelijk “ ik was echt een dagje uit” zei hij.

We nemen afscheid van echtgenote Annette, dochter, zoon en schoondochter.

Wij rijden voldaan terug met de WensenAmbulance naar Zaandam en kijken terug op deze bijzondere Hemelvaartsdag en zijn blij dat we bij deze wens aanwezig mochten zijn. De Stichting Vaarwens, bedankt voor de gastvrijheid en mooie verhalen en fantastische vaarroute.

“Meander”. Betekenis, kronkelen, slingeren, door natuurlijke loop van rivieren, die door landschappen heen kronkelen. Met deze gedachten rijden wij Aaldert en Manon ieder weer richting eigen huis.

Deel deze wens op: