Gewoon weer even terug naar het oude leven…

Vanuit de hospice had Ruud een bijzondere wens. Hij wilde even terug naar zijn oude onbezorgde leven.
Op donderdag 16 mei was het zover. René en Angéle gingen onderweg om Ruud op te halen bij de hospice.
Voordat Ruud in de hospice lag kwam hij elke donderdag bij de Tabor Kerk. Met een vaste groep mensen dronken ze dan een koffietje en hadden mooie gesprekken over het leven. Ruud genoot hier elke donderdag weer van.
Met de WensenAmbulance koersten we als eerste richting de Tabor Kerk. Ruud had niemand laten weten dat hij er weer bij zou zijn deze donderdag. De verrassing was daarom groot. Ruud genoot met volle teugen van het weerzien. Natuurlijk werden er ook mooie herinneringen in de vorm van foto’s gemaakt.
Bij het afscheid is er nog een groepsfoto voor de kerk gemaakt. Hierna reden we met Ruud naar zijn woning. Deze is op een steenworp afstand van de kerk.
Omdat de straat voor zijn huis opengebroken was reden René en Angéla Ruud op de brancard naar het huis. Ruud genoot van het buiten zijn.
Omdat Ruud naar de vierde verdieping moest hebben wij de assistentie ingeroepen van de brandweer. Zij hebben ervoor gezorgd dat Ruud veilig in zijn woning kwam.
Eenmaal binnen nam Ruud plaats op zijn bank en genoot zichtbaar van zijn eigen huis. Hij rommelde een beetje rond alsof hij nooit weg was geweest. En met een rugzak vol dierbare spulletjes was het tijd om weer terug te gaan naar de hospice.
De brandweer kwam weer ter plaatse om Ruud weer veilig naar de begane grond te brengen.
Vervolgens brachten wij Ruud met de WensenAmbulance terug naar de hospice. Onze WensenAmbulance muis Brammetje ging met Ruud mee naar binnen als een tastbare herinnering van deze mooie dag.
Zo lief en zo bijzonder hoe even terug naar je oude zorgeloze leven ineens in een wens kan veranderen.
Wij danken de brandweer Purmerend voor hun geweldige hulp, in het bijzonder brandweerman Frank, die bleef toen zijn collega’s werden weggeroepen voor een inzet.
Deel deze wens op: