Een reis vol Liefde en Herinneringen:

Maandag 7 augustus zal voor velen een gewone dag zijn, maar voor Hans, een 77-jarige man, en zijn geliefde familie zal het een dag zijn die altijd in hun harten gegrift zal blijven.
Hans’ levenspad is er een van veerkracht en avontuur. Hij heeft ziektes overwonnen die anderen zouden kunnen breken, maar zijn vastberadenheid en liefde voor het leven overwon. Toch had het lot een nieuwe uitdaging voor hem in petto, een uitdaging die zelfs zijn immense wilskracht niet kan verslaan.
In een wereld waarin Hans en zijn vrouw Betty samen ontelbare reizen met de caravan hadden gemaakt, staan ze nu aan het begin van een bijzondere reis.
Vanuit het hospice “De Schelp” werd met de WensenAmbulance Noord-Holland, met aan boord medische begeleidster Cijna en chauffeur Rob, koers gezet richting het huis van Hans en Betty’s in Zaandijk.
De aankomst daar is emotioneel. Afscheid nemen van de plek waar zoveel liefdevolle herinneringen waren gecreëerd. Het is het begin van een dag vol emoties en vreugde en vooral humor.
De reis ging verder naar de Marco Polostraat in Amsterdam, waar Hans zijn jeugd heeft doorgebracht.
De volgende halte was het pontje bij Buitenhuizen. Hans voelde de wind door zijn haren terwijl hij samen met Betty en Jeroen van de oversteek genoot. Hans noemde het “zijn cruise”, heen en terug op de veer. Zijn vrouw en zoon stevig vast houdend, kijkend naar het natuurschoon op de achtergrond, De herinneringen flitsten voorbij, terwijl de zee-reuzen op de achtergrond voorbij voeren.
Dan naar Wijk aan Zee, naar de Noord Pier. Zoon Maarten en z’n gezin waren ondertussen aangehaakt bij het gezelschap. Nog één keer de pier op, het kanaal, de zee, de vogels en de zilte zeelucht, omringd door de liefdevolle aanwezigheid van zijn hele familie.
De dag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn op een terrasje met een broodje kroket en een schuimende 0,0 biertje en even later een ijsje met veel slagroom.
Moe, maar meer dan voldaan, gaat Hans de ambulance in met op de achtergrond speciaal op zijn verzoek “Starway to heaven”. Bij het hospice ”De Schelp” nemen we afscheid van Hans, hij is zichtbaar aangedaan van alle mooie ervaringen die hij samen met z’n eigen kringetje vandaag heeft meegemaakt.
Deel deze wens op: