“De zusjes”.

Mevrouw is een van de 7 kinderen waaruit het gezin bestond. Samen met haar zus zijn zij de enige nog in leven zijnde gezinsleden.
Vanwege de speciale band heeft de dochter van mevrouw onze hulp ingeschakeld om nog een laatste keer een bezoek te brengen aan haar zus waar ze haar hele leven lief en leed mee had gedeeld.
En natuurlijk wilden wij daar als WensenAmbulance Noord-Holland graag aan voldoen.
Maandag ochtend hebben de vrijwilligers van de WensenAmbulance Noord-Holland, Tess (medisch begeleidster) en Sander(chauffeur)mevrouw opgehaald in het hospice. Samen met haar dochter wilde mevrouw graag nog een keer langs bij haar jongere zus.
Na de kennismaking met mevrouw zijn we op weg gegaan naar Hoorn, waar haar dierbare zus woonachtig is.
Binnen in het huis was het een emotioneel weerzien waarbij onder het genot van een kopje koffie en een lekker stuk appeltaart verhalen en foto’s over vroeger werden gedeeld.
In het, bij het appartementencomplex behorende, restaurant waren door mevrouw haar zus plaatsen gereserveerd waar van een heerlijke lunch kon worden genoten.
Na een laatste toost met elkaar was het tijd om van de over heerlijke broodjes te gaan genieten. Mevrouw en haar zus raakte niet uitgepraat en waren erg dankbaar dat ze deze middag nog een laatste keer samen van elkaar konden genieten.
Na de lunch was het tijd om weer terug te gaan richting Amsterdam.
Na een emotioneel afscheid van haar zus reden wij terug naar Amsterdam
Mevrouw en haar dochter hadden enorm genoten van dit bezoek. Dit bezoek en de emotie hadden van mevrouw veel inspanning gevraagd, waardoor zij op de terugrit in de ambulance in slaap viel. Terug in het hospice hebben wij afscheid genomen van mevrouw en haar dochter.
Als bedankje kregen wij naast heerlijke chocola een bijzonder cadeau, namelijk het eerste deel van de boekenreeks die Hetty, de dochter van mevrouw, heeft geschreven. Met een erg toepasselijke naam “de zusjes”.
Deel deze wens op: