Bier Brouwerij !

Voor de wens van Gerard gingen Christa (chauffeuse) en Trees en Corina (verpleegkundige) op stap naar de Bierbrouwerij ’t IJ.

Vandaag mochten we Gerard ophalen vanaf Hospice de Zorgherberg Oostpoort. Gerard had een wens. Hij wilde nog 1 keer naar Brouwerij ’t IJ bij de molen in Amsterdam-Oost. Vanaf zijn kamer in het Hospice kijkt hij hele dagen op de Molen en de Brouwerij. Gerard wenste hier nog eens naartoe te kunnen gaan. Gerard is namelijk een groot bier liefhebber en kwam hij tot eind december 2022 nog met enige regelmaat in de kroeg.

Op de fiets ging hij wekelijks langs een aantal Amsterdamse kroegen om een “kopstootje” te doen. Gerard is altijd een kroegtijger geweest. Zijn werkende leven stond hij bij Palledium. Ook kon je Gerard met regelmaat Nederlandse smartlappen horen zingen in de kroegen.
Vandaag dus nog één keer met Gerard naar de kroeg.

Gekscherend zei Gerard dat hij vandaag met een heel harem op pad ging.
Drie vrijwilligers en twee verpleegkundigen stonden hem op te wachten bij het proeflokaal. Via de artiesteningang mocht Gerard met zijn harem de brouwerij in. Daar werden we hartelijk ontvangen door Bart en Jochem. Zij hielden een kort praatje over het ontstaan van de brouwerij. Vervolgens werd iedereen voorzien van een heerlijk biertje. Natuurlijk ontbraken ook de bitterballen en de grillworst niet.

Het biertje smaakte Gerard nog steeds goed en al snel was het glas leeg.
Op 1 been kun je niet leven dus de tweede gouden rakker volgde snel.

Brouwerij ’t IJ zette Gerard helemaal in het zonnetje. Hij kreeg een mooie muts en werd symbolisch “geridderd”.
Ook ontving Gerard een gouden speldje met het opschrift: “onverwacht krachtig”.
Dit was voor iedereen een kippenvel moment….zo mooi!

Samen met Gerard hebben we erop geproost. Buiten verscheen de zon aan de hemel en zijn we heerlijk het terras opgegaan.
Na nog wat “gouden rakkers” zei Gerard de woorden: “goudeerlijk en puur”. Bart, van Brouwerij ’t IJ, hoorde Gerard deze woorden uitspreken en verdween eventjes om terug te komen met een tweede speldje. Hierop stonden de woorden “Goudeerlijk en puur”

Na een paar gezellige uurtjes waarin het bier rijkelijk vloeide en ook nog een jenevertje werd gedronken was het tijd om weer huiswaarts te gaan.

Gerard heeft zichtbaar genoten van deze dag waarop hij letterlijk en figuurlijk in het zonnetje werd gezet door de vrijwilligers, de verpleegkundigen én niet te vergeten Brouwerij ’t IJ.
Wij zijn Brouwerij ’t IJ, en in het bijzonder Bart en Jochem, enorm dankbaar dat zij geheel belangeloos hebben meegewerkt om deze onvergetelijke dag voor Gerard mogelijk te maken.

Dit mooie verhaal geschreven door de chauffeuse Christa.

Deel deze wens op: