Avifauna

3 mei gingen Barbara (medisch verzorgster) en Bram (chauffeur) met Dirk, Gerdi zijn vrouw en de kinderen opstap, naar avifauna.

Aangekomen bij de woning van Dirk, werden wij hartelijk ontvangen door zijn vrouw Gerdi en dochter met twee van zijn klein kinderen. Dirk, die erg ziek is, lag in bed en gaf aan erg veel zin te hebben in de trip naar Avifauna. Hij wilde samen met zijn gezin nog een keer te genieten van de vogels, die altijd een belangrijke rol in zijn leven hebben gespeeld. Dirk is een echt natuur mens. Heeft bijna zijn hele werkende leven gewerkt in de natuur. Het Amsterdams bos was zijn werk plek.

Aangekomen bij Avifauna werden we opgewacht door de zoon, schoondochter en zijn kleinkind. Nu het gezinnetje compleet was werd er geluncht in het bijbehorende restaurant van van der Valk.
Er was een rustig hoekje voor de familie gereserveerd, wat wel heel prettig was, omdat Dirk gelegen op de brancard wel wat extra ruimte nodig had. Je kon zien dat er genoten werd van dit samen zijn. Na de lunch was het tijd om snel naar het park te gaan, want de vogelshow, die Dirk absoluut niet wilde missen, stond op het punt van beginnen. Wat was het daar druk. Wij werden echter hartelijk ontvangen door een medewerker van het park en wees aan dat de voorste rij waar allemaal borden op waren geplaatst met de woorden “gereserveerd” voor Dirk en zijn gezin was. Jeetje wat een voortreffelijke service van Avifauna. Dirk op de brancard stond zowat tussen de vogels, zoals later zou blijken. De vogelshow was echt heel leuk en Dirk genoot enorm. Wij zagen dat hij tranen in zijn ogen kreeg. Wat geweldig om te zien dat iemand zo kan genieten.

Na de show nog even naar de pinguïns, die gevoerd werden. Dirk gaf aan graag nog langs het verblijf van de uilen te willen en dan vond hij het wel mooi geweest.
Onderweg naar huis werd er nog veel na gepraat over deze mooie dag en over de zon die de hele dag stralend had geschenen en Dirk, die al lang niet meer buiten was geweest, erg goed had gedaan.
Met een stevige hand druk, een stralende Dirk en de woorden “Dank jullie wel” namen wij afscheid van Dirk. Met een stevige knuffel en zoenen van Gerdi vertrokken wij en reden richting Amsterdam.

Wij, Barbara en ik, zijn heel blij deze wens voor een man als Dirk en zijn gezinnetje, te hebben mogen vervullen en kijken terug op een hele mooie dag.
Restaurant @vandervalkavifauna en Park @avifauna dank jullie wel voor wat jullie voor Dirk hebben gedaan.

Deel deze wens op: