“Als het maar niet teveel moeite voor jullie is”

Toen vandaag zondag 9 juli het Wensenambulance begeleidingsteam Noord Holland; Aafke (medisch begeleidster) en Aaldert(chauffeur) in het hospice aan kwamen maakten wij kennis met een ernstig zieke 66 jarige dame. Maar wat een lieve mevrouw.
Haar vriendinnen hadden een wens ingediend bij de WensenAmbulance Noord Holland maar onze gast van vandaag vond het wel een hoop gedoe (voor ons).
Natuurlijk wilde ze nog graag naar haar collega’s van de stichting SOS Dolfijn in Anna Paulowna en naar haar dierbare dieren daar. Maar het moet niet te veel moeite voor jullie zijn.
Mevrouw heeft over de hele wereld gezworven en zich ingezet voor het welzijn van dolfijnachtige. Op veel plaatsen o.a. Australië heeft ze gedoken en gesnorkeld met dolfijnen, walvissen en Orka’s.
Later in Nederland werd ze vrijwilligster bij SOS Dolfijn, eerst in Harderwijk en later in Anna Paulowna waar SOS Dolfijn in dierenpark Hoenderdaell, een opvanglocatie, ziekenhuis en kenniscentrum heeft.
Voor heel Europa realiseren ze daar een goede opvang voor zieke tuimelaars, bruinvissen en andere dolfijnachtige. Doen onderzoek en zijn een kenniscentrum voor heel Europa en ver daarbuiten. Vanuit Japan bellen ze daarheen om advies.
Soms met 24/7 uur zorg voor zieke dieren. Hele nachten in het waterbassin lopen met zieke en zwakke dieren op de arm. Tot het fysiek te zwaar werd en mevrouw naar het informatiecentrum overstapte, nog steeds bij haar dieren maar fysiek minder zwaar .
Nu het met haar erg slecht gaat werd het toch tijd om nog één keer naar SOS Dolfijn op park Hoederdaell te gaan.
Onzelfzuchtig als ze is vroeg mevrouw of het niet te veel gedoe voor ons was.
Natuurlijk niet, daarvoor is de WensenAmbulance Noord Holland nou precies opgericht.
Om mensen een mooie en leuke wens te laten beleven.
Dus zondagochtend kwamen we met mevrouw en twee hartsvriendinnen aan bij SOS Dolfijn. Haar collega’s stonden al te wachten. Zelfs collega’s die hun vrije dag hadden waren aanwezig.
Mevrouw heeft een paar uurtje doorgebracht in het centrum en bij haar collega’s. Kijkend naar o.a de bruinvis Nora die weer bijna gezond is en straks weer vrijgelaten kan worden.
Samen met haar vriendinnen en de collega’s genoot ze enorm van de tijd die ze samen doorbrachten.
Toch kwam ook hier het onvermijdelijke, tijd om weer te gaan.
Gelukkig nog nét voldoende energie om onderweg aan het water even te genieten van de omgeving en even lekker te lunchen.
Terug in het hospice hebben wij mevrouw voor deze dag bedankt, voor de leerzame dag maar ook de fijne tijd dat we met haar hebben doorgebracht.
Wat een lieve dame en nee; het was voor ons zeker niet te veel gedoe.
Het was fijn om dit voor je mogen te doen! Dank je wel .
Geschreven door Aaldert.
Deel deze wens op: