Afscheid van een vrijwilliger

Afscheid van een vrijwilliger…

Rond 2016 werd Lucien vrijwilliger bij de stichting Vaarwens.

Hij hielp waar mogelijk met de ICT en hij stak sindsdien vele uren in de Stichting Vaarwens.
Nog maar een aantal weken geleden heeft Lucien de boodschap gekregen dat hij is uitbehandeld wegens kanker. En vandaag is het de Vaardag van Lucien.
Het weerzien met Lucien viel zwaar voor de vrijwilligers van stichting Vaarwens, want hij was behoorlijk afgevallen. Toen ze elkaar omhelsden waren er tranen en geen woorden nodig om te vertellen hoe erg dit is.

Wel was iedereen het eens dat ze er een mooie dag van gingen maken, een dag met ontspanning en heel veel mooie herinneringen. De dag van Lucien, samen met zijn naasten. En dat is zeker gelukt.
Aan boord was er taart, want vandaag is Lucien jarig en 50 geworden. Dus hebben we Abraham is in ons midden. Er kwamen ook nog vrienden langs om hem te feliciteren en hem een fijne dag te wensen. Na dit gezellige begin moest er een vaarplan worden gemaakt, het werd Muiden, want in die omgeving lagen de herinneringen vooral. Vaak ging hij samen met zijn partner René naar het eilandje het Hoofd vlakbij Muiden.

Of we daar langs konden varen? Ja zeker, dat gaan we doen. De trossen gingen los, de zon scheen, het water achter het schip ruiste en er heerste een sfeer van berusting en genieten. Het was zo fijn, met zulk mooi weer en zulk mooi licht. De dag was op een vreemde manier magisch.
Lucien lag nog steeds volop te genieten in het zonnetje op het achterdek. Soms dommelde hij even weg maar eigenlijk is er van een dutje niets gekomen, “slapen kan ik straks wel weer” en gelijk heeft hij. Amsterdam kwam weer in zicht en eenmaal terug in de Marina volgde het afscheid.

Lieve Lucien , heel veel sterkte en een behouden vaart.

* met dank aan stichting Vaarwens voor het verslag
——————————————————————–
wilt u meenhelpen om wensen mogelijk te blijven maken?

Doneren


—————————————————————-
Heeft u zelf een wens? U vraagt een wens hier aan: www.wensenambulance.nl/wensaanvraag

Deel deze wens op: