Afscheid nemen ..

Guus en Bram vrijwilligers van de WensenAmbulance brengen vandaag 15 augustus mevrouw Haan vanuit het hospice naar de begrafenis van haar man.
Als we bij het hospice aankomen worden we vriendelijk ontvangen door de medewerkers. In de woonkamer zien wij in een rolstoel een mevrouw zitten die er ziek en verdrietig uit ziet.
Haar zoon, ook aanwezig, vertelt dat zijn moeder getroffen is door een ernstige ziekte. Helaas zijn er geen behandelingen meer mogelijk voor mevrouw. Haar man, zijn vader, die haar heel lang verzorgde is plotseling ernstig ziek geworden en opgenomen geweest in het ziekenhuis. Omdat men niks meer voor hem kon doen wilde hij naar het hospice waar hij samen met zijn vrouw hun laatste dagen, weken of misschien maanden nog door konden brengen. Helaas mocht het niet meer zo zijn.
Op het moment dat de ambulance bij het ziekenhuis arriveerde overleed hij.
Mevrouw Haan heeft grote moeite om dit te verwerken en wilde daarom in eerste instantie niet naar de begrafenis van haar man. Gelukkig heeft men haar op andere gedachten kunnen brengen. Mevrouw Haan besefte dat dit de laatste mogelijkheid was om afscheid te nemen van haar geliefde man met wie ze ruim 60 jaar getrouwd is. Ook was dit de enige mogelijkheid om afscheid te nemen van al haar familie, vrienden en kennissen die op de begrafenis zouden komen.
Wij hebben mevrouw naar de begrafenis gebracht en daar vond een mooie maar ook emotioneel afscheid plaats. Mevrouw Haan heeft na de begrafenis tijdens de condoleance afscheid kunnen nemen van heel veel dierbare mensen die deel hebben uitgemaakt van haar leven. Na drie uur hebben we mevrouw Haan teruggebracht naar het hospice. In de ambulance viel mevrouw in slaap.
Wij hebben afscheid genomen van mevrouw en hopen dat ze nog tijd krijgt om met haar dierbaren herinneringen op te halen en te genieten van de kleine dingen in het leven.
Deel deze wens op: