50e verjaardag misschien …

Op zaterdagmiddag 16 maart gingen wij, René, Barbara en Annemarie op pad met de WensenAmbulance Noord-Holland naar het Hospice om Daniëlle op te halen voor haar wens: thuis dineren met familie en om herinneringen op te halen.
Binnenkort wordt Daniëlle 50 maar of zij dit gaat halen, is nog maar de vraag. Daarom viert zij dit alvast vanavond.
Vorig jaar september is bij Daniëlle een ernstige ziekte geconstateerd. Een paar dagen geleden na een acute ziekenhuisopname is Daniëlle in het Hospice terecht gekomen.
Bij binnenkomst lag Daniëlle mooi opgemaakt in bed, klaar om naar huis te gaan en zich te laten verrassen. Aangekomen bij Daniëlle thuis, werden we buiten verwelkomd door haar echtgenoot, twee zoons, zus en twee broers met partners. Gezamenlijk gingen we naar binnen in een gezellige woonkeuken waar Daniëlle plaats nam, centraal midden aan tafel met haar dierbaren om haar heen.
Daniëlle is de jongste van het gezin van vier waarbij het traditie is om de 50e verjaardag te vieren met anekdotes en liedjes. Voor haar was een quiz gemaakt genaamd: “Excellen met Daniëlle”, een link naar haar werk als afdelingsmanager bij Cocensus, waarbij Daniëlle graag met getallen en Excel bestanden werkt.
Tijdens de quiz, een terugblik door de jaren heen, werd veel gelachen en gezongen. Deze werd afgesloten door haar zus met een prachtig, ontroerend gezongen lied op de piano.
Het diner, wat haar familie in de keuken maakte, bestond uit een bijzonder menu samengesteld wat ze vroeger thuis bij Daniëlle aten. Ook wij smulden hiervan mee.
Tijdens het dessert hoorden we hoe muzikaal Daniëlle en haar familie zijn. Er werd veel gezongen, liedjes uit vroegere tijden, waar “kinderen voor kinderen” favoriet bleek. Zij was het stralend middelpunt.
Eind van de avond was er een emotioneel afscheid van Daniëlle en haar familie en brachten we samen met haar zoon, haar weer terug naar het Hospice.
Moe, voldaan en genoten dat deze laatste wens in vervulling was gegaan, hoopt Daniëlle dat zij nog wat “bonustijd” krijgt.
Wij, René, Barbara en Annemarie waren deelgenoot van een mooie, bijzondere wens met een warme, liefdevolle familie.
Deel deze wens op: