Verkeersschool Post partner van WensenAmbulance

Martin Post, directeur / eigenaar van Verkeersschool Post uit IJmuiden, zit dit jaar 52 jaar! in het vak. Nog steeds geeft hij zes dagen in de week les in auto’s van klein tot heel groot waar zijn broer zich met name richt op de motorrijlessen die Verkeersschool Post ook aanbiedt.

Toen Martin Post hoorde dat de WensenAmbulance Noord-Holland alle chauffeurs moest gaan opleiden voor het C1 rijbewijs, bood hij onmiddellijk aan om te helpen.

WensenAmbulance Noord-Holland groeit snel, naar ruim 400 wensaanvragen van terminale patiënten dit jaar en een derde Ambulance werd daarom noodzakelijk. Deze nieuwe Ambulance mag alleen bestuurd worden met een C1 rijbewijs of hoger. Daarom moesten een flink aantal van de 45 chauffeurs die vrijwilliger zijn bij WensenAmbulance Noord-Holland worden opgeleid voor dit rijbewijs.

Inmiddels zijn de eerste cursisten druk bezig met hun theorie en praktijkopleidingen en staan de eerste rijexamens gepland.

Martin Post vind het mooi dat hij een bijdrage kan leveren aan dit goede doel. Niet alleen kunnen de chauffeurs de Ambulances blijven besturen, ook zullen ze door deze opleiding hun rijvaardigheid – verder- verbeteren en dus de wensvragers nog veiliger kunnen vervoeren.

Verkeersschool Post heeft vestigingen in IJmuiden en Beverwijk, dezelfde plaats waar ook WensenAmbulance Noord-Holland is gevestigd en leidt al sinds 1956 op voor alle soorten rijbewijzen.