Spectaculaire opening pand WensenAmbulance Noord-Holland

Burgemeester Smit, Michael Arbman van RopaRun en Milco de Vries van WensenAmbulance Noord-Holland

BEVERWIJK – Wensenambulance Noord-Holland heeft een nieuw onderkomen. Schieland 14 in Beverwijk is vanaf nu het adres waar de ambulances van de stichting staan en waar vrijwilligers samenkomen.

Burgemeester Martijn Smit verrichtte zaterdag 27 januari de opening van het nieuwe onderkomen. Voorzitter van deze Stichting Milco de Vries vertelt: “We groeiden bij Ambulancedienst Amsterdam uit ons jasje. Sinds kort hebben we onze derde ambulance, die vandaag officieel aan ons wagenpark is toegevoegd. Deze ambulance – en elektrische brancard – is mede mogelijk gemaakt door een donatie van Roparun, een estafetteloop waarmee geld wordt ingezameld voor goede doelen. Tijdens de opening werd een cheque aangeboden door de voorzitter van stichting Roparun, Michael Arbman. Een ploeg van Roparun escorteerde de ambulance naar ons nieuwe onderkomen; dat was een prachtig gezicht (video). Die derde ambulance is zéér welkom en onze wens is dat we zelfs een vierde ambulance toe kunnen voegen. We groeien ontzettend hard; in twee jaar tijd is het aantal aanvragen gestegen van 90 naar 400!”

Logistieke problemen

Dat alle logistieke problemen met de nieuwe locatie zijn opgelost, is erg goed nieuws. “Ja, hier zijn we écht heel blij mee. Na maanden speuren binnen ons netwerk, kwam deze locatie op ons pad. We delen de ruimte met De Zaanbever, die ruimte over had in zijn hal. Het is een prima combinatie, want we hebben totaal geen last van elkaar en kunnen hier zelfs nog uitbreiden. Daarnaast is de ruimte betaalbaar, goed bereikbaar voor onze vrijwilligers én is er een plek om even koffie te drinken. Dit voldoet aan al onze wensen; echt super dat dit is gelukt!”