Race Ambulance

Die hebben we niet maar we hebben wel twee chauffeurs die speciaal opgeleid zijn om met een WensenAmbulance op het circuit van Zandvoort te mogen rijden.

Als dan bijvoorbeeld de WensenAmbulance uit Zeeland op bezoek komt, dan begeleiden onze chauffeurs Aaldert en Bram de collega’s uit Zeeland op het circuit.

Marco, uit Zeeland, volgt al 25 jaar allerlei autoraces. Hij weet er veel van en kent veel bijzonderheden. Zelf naar een écht F1 race gaan is er nooit van gekomen. Maar hij geniet onwijs veel van het sfeertje en de spanning op tv. Het gezin van Marco weet dat hij nog een grote wens heeft. Maar zal dat (nog) wel kunnen? Het is een hele onderneming. De familie komt terecht bij de Zeeuwse Wensen Ambulance. Daar twijfelen ze geen moment en gaan aan het regelen.

Op woensdag 21 februari staan chauffeur Annelies en medische begeleidster Heleen al vroeg naast het bed van Marco. Z’n familie is er ook. Ze beginnen aan een (zware) rit van bijna 3 uur en over ruim 200 kilometer. Om 12 uur arriveren ze op de plaats van bestemming.

Het circuit van Zandvoort! Bij het circuit wordt het Zeeuwse gezelschap opgewacht door Bram en Aaldert, chauffeurs bij de WensenAmbulance Noord-Holland. Zij treden op als gastheer namens de circuit organisatie Zandvoort om de wensambulances uit het land op te vangen en de personen een rondleiding te geven.

Na een kennismaking en koffie en wat uitleg over het circuit krijgt Marco de verrassing waar hij op hoopte maar niet op durfde te rekenen. “We gaan het circuit op” want dat mogen Bram en Aaldert met de wensen ambulances ook. Het gezelschap wordt verdeeld over de 2 ambulances.

Het is een stille dag en er zijn geen races op de baan. Jammer voor het gemis van het sfeertje maar daardoor krijgen Bram en Aaldert wel toestemming van Race-controle om een paar (extra) rondjes te rijden. Diverse heats worden er gereden en vooral wordt er genoten. Nog wel een “gele vlag” omdat er onderweg aan de baan gewerkt wordt. Stoppen in de pitsstraat, foto’s in de box van Max en Checo Perez en hup, weer de baan op.

Het gezicht van Marco staat op absoluut genieten. “Zullen we even stoppen om rond te kijken” krijgt als reactie van Marco “ Nee, rijden!!!” We melden ons uiteindelijk af bij Race controle en bedanken hen voor weer opnieuw hun gastvrijheid. De baan is weer vrij!

De lunch, bij @strandpaviljoen Thalassa, smaakt weer prima al blijft Marco meer enthousiast kletsen over het rijden dan dat hij eet. Maar ja de terugreis is ook weer zo’n 3 uur. Het is ook nog gaan regenen maar dat kan het humeur van Marco en zijn gezin niet verpesten.

“Dit was fantastisch” Met een brede lach en een hartelijke knuffel nemen we afscheid.

Dankzij de goede samenwerking tussen de wensorganisaties Zeeland en Noord-Holland én de gastvrijheid van het circuit Zandvoort heeft Marco een mooie dag gehad.

We wensen Marco en familie heel veel sterkte en we zijn blij dat we hieraan konden meewerken.

De WensenAmbulance Noord-Holland is op het Circuit van Zandvoort gastheer voor de wensambulances uit Nederland