Mooie Actie van leerlingen St Michaels College

Het St Michaël College in Zaandam geeft leerlingen veel ruimte om zich te ontwikkelen op organisatorisch en maatschappelijk vlak.

Zo worden er jaarlijks vele evenementen en reizen georganiseerd – door de leerlingen- waaronder de jaarlijkse Kerstmarkt.

Een gezellig en goedbezocht evenement waarbij overdag tijdens diverse workshops, producten worden gemaakt, die vervolgens in de avond worden verkocht aan de bezoekers van de Kerstmarkt.

De opbrengst van dit alles wordt vervolgens gedoneerd aan een goed doel, dat de leerlingen ook zelf kunnen bepalen.

Colin Room, Thijs Vasen, Janiek van Tilborg en Justin Hurkmans, vormden het organisatie comité van de kerstmarkt 2023. En omdat ze zelf getuige waren geweest van een laatste wens van een meneer die nog een keer naar het strand wilde met de WensenAmbulance, bestond er voor hen geen twijfel dat de WensenAmbulance Noord-Holland dit jaar, en overigens ook voor de komende jaren, het goede doel van hun keuze zou worden.

De organisatie van dit evenement was een enorme klus maar uiteindelijk werd de Kerstmarkt, waar de WensenAmbulance natuurlijk aanwezig was, een groot succes.

Op dinsdag 25 Juni werd het indrukwekkende resultaat bekendgemaakt en werd een Cheque overhandigd ter waarde van € 3564,- aan Milco de Vries van WensenAmbulance Noord-Holland.

Met het snel toenemende aantal wensaanvragen naar ca 400 dit jaar, is dit bedrag zeer welkom om al deze wensen, die gratis worden uitgevoerd, mogelijk te blijven maken.

Een prachtige actie van de leerlingen van het St Michaël College in Zaandam!