Lot Posthumus Meyjes

De WensenAmbulance Noord-Holland E.O(voorheen Amsterdam E.O) is een stichting die geheel uit vrijwilligers bestaat, die maar een doel hebben.

De laatste wens vervullen van mensen die niet lang meer te leven hebben. Als je gezond bent zitten we vol plannen en hebben we heel veel wensen. Maar als je ernstig ziek bent heb je nog maar 1 wens die je graag nog een keer zou willen doen.

Alle vrijwilligers zorgen ervoor dat die wens in vervulling gaat. De facilitair dienst, de administratie, de afdeling promotie of de vrijwilligers die de coördinatie doen.

Vandaag stellen we een van deze vrijwilligers aan u voor.

Lot Posthumus Meyjes, is 1 van de vijf coördinatoren die de wensen tot in de puntjes verzorgt. Zo neemt zij o.a. contact op met familie, arts en regelt zij alles om de patiënt en zijn of haar familie een onvergetelijke dag te bezorgen.

Lot is 37 jaar en werkt als verpleegkundige in Hospice de Bregthoeve te Schoorl en is moeder van een zoon van 3 jaar.

Lot: Ik kwam in contact met de WensenAmbulance in 2017.

Dit was tijdens mijn stage in het hospice te Schagen. Al snel was het voor mij duidelijk dat ik deel wilde gaan uitmaken van deze club mensen en meldde mij aan als vrijwilliger. Na verschillende wensen te hebben gereden was het voor mij duidelijk dat ik meer wilde doen voor deze prachtige organisatie. Want als je ernstig ziek bent heb je meestal nog maar 1 wens en om die uit te laten komen, vind ik het mooiste wat ik kan doen.

In het jaar 2019 heb ik even een break gehad omdat ik in blijde verwachting was en moeder werd van een zoon. Nu mijn zoon bijna naar school gaat krijg ik steeds meer ruimte om mij nog meer in te zetten als coördinator, wat ook hard nodig is door het snel aantal groeiende wensen.

Samen met vier andere coördinatoren staan wij aan het roer om alle wensaanvragen in goede banen te leiden. Elke wens vind ik belangrijk, maar sommige wensen blijven je toch extra bij. Nu ik weer vol aan de bak ben als coördinator zijn het toch de laatste wensen die mij zijn bijgebleven.

Mevrouw die naar Texel wilde om daar de as van haar overleden echtgenoot uit te strooien en dan heel snel na deze wens, zelf een voltooid leven te hebben. Hierbij werd mij nogmaals heel duidelijk hoe belangrijk het is om een wens op tijd te doen en hoe belangrijk dit voor de wensaanvrager is.

Toen ik zelf nog actief meereed op de WensenAmbulance heb ik een prachtige wens gedaan. Dorith wilde graag nog een keer naar de Eftelings. Deze wens deed ik samen met Bjorn, een heerlijke jonge gezellige chauffeur, die voor elke wens vanuit Oldenzaal helemaal naar Amsterdam kwam om vervolgens de wens te gaan rijden. Hierdoor kreeg ik nog meer respect voor alle vrijwilligers die dit belangeloos doen.

Het mooiste aan deze wens was de band die je in 1 dag kan opbouwen met de patiënt. Dorith heb ik na de wens nog een aantal keren bezocht. Zij schreef aan mij een kaart weken voordat mijn zoon werd geboren en liet een houten trein voor hem maken.

Vijf weken voor de geboorte van mijn zoon overleed Dorith. Astrid, haar dochter kwam op kraambezoek. Tot op de dag van vandaag raakt het mij dat iemand, die je 1 keer in je leven ziet en waarvoor je in haar ogen iets belangrijks hebt gedaan, nog zoveel aan mij dacht.

Ter nagedachtenis aan Dorith zal ik altijd dit werk met volle overgave, passie en zorg blijven doen en zorgen dat de wens tot in de puntjes geregeld is. Ik doe graag net dat stapje extra, want dat kan net het verschil maken voor de patiënt die eigenlijk nog maar 1 wens heeft