AZ -Fan voor het leven!

Ans is ernstig ziek en verblijft in een Hospice. Ze is al fan van AZ zolang ze zich kan herinneren en ze heeft zelfs al negen jaar een seizoenkaart voor AZ, waar ze elke wedstrijd trouw op haar vaste plek haar club aanmoedigt in het AFAS-stadion.

Lopen en zitten is inmiddels erg moeilijk en daardoor is haar vaste plek in het stadion niet meer te bereiken voor Ans. En toch is haar allergrootste wens om nog 1 x keer naar dat stadion te kunnen om haar helden, in die fantastische sfeer van het stadion, te kunnen zien voetballen.

Dat was nog niet zo gemakkelijk om met een brancard het AFAS-stadion in te kunnen maar uiteindelijk bood TRIPLE  uit Alkmaar uitkomst. TRIPLE, van eigenaar – directeur Schalk Stalman heeft klanten over de hele wereld maar ook stevige roots in Alkmaar en beschikt over een eigen Skybox in het AZ-stadion.

Schalk aarzelde dan ook geen moment, toen hij de vraag kreeg of hij iets kon doen om de laatste wens voor onze AZ-fan mogelijk te maken.  De rode loper werd uitgelegd voor Ans en haar twee kinderen. We werden door securitymedewerkers van AZ begeleid naar een speciale lift en vervolgens naar de Skybox van Triple.

Ans kreeg een prachtige plaats op de brancard bij het raam met een schitterend uitzicht op het stadion. Alles verliep prima wan AZ speelde Excelsior volkomen van de mat, het enige minpuntje was dat Ans een klein stukje van het veld niet goed kon zien vanaf haar ereplaats.

En dus wilde ze toch proberen om nog een keer echt in het stadion te zitten. Met de nodige moeite en voorzichtigheid is dat ook gelukt en met zoon en dochter naast haar, zat Ans voor de allerlaatste keer, onder een dekentje in haar stadion.  Er was werkelijk niets wat ze zich nog meer kon wensen, tenminste dat dacht Ans ……….

Want Schalk Stalman was nog niet klaar met zijn gastvrijheid. Hij heeft prima contacten binnen AZ, zelfs zo goed dat toen we na de wedstrijd nog even aan het napraten waren. Waar overigens ook de overige familieleden bij aanschoven die allemaal op hun eigen plek in het stadion zitten.

Toen kwam daar als ultieme verrassing opeens Bruno Martins Indi binnenlopen. Ans hield het niet droog en haar kinderen ook niet. Haar grote held kwam persoonlijk afscheid nemen en hij had ook nog de wedstrijdbal met alle handtekening van de spelers meegenomen.

Die bal heeft Ans niet meer losgelaten en ging mee naar het Hospice. Daar hebben we afscheid genomen van Ans, natuurlijk bleef Brammetje bij haar en als we ooit een wens hebben mogen vervullen waarbij iemand echt heel gelukkig werd van deze dag, dan was het wel deze dag met Ans.  AZ-FAN  tot het laatste moment!

Schalk Stalman en TRIPLE, dank voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke ervaring en AZ voor de begeleiding.