Ruim 250 vrijwilligers!

De WensenAmbulance Amsterdam heeft momenteel ruim 250 vrijwilligers die zich inzettten om wensen in vervulling te laten gaan. Naast ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs zijn ook veel verpleegkundigen uit instellingen, brandweermannen en politieagenten afgelopen jaar vrijwilliger geworden, een leuke en bijzondere samenwerking!

 

Kijk op onze facebookpagina om te zien wat voor mooie wensen we allemaal in vervulling laten gaan!

Wensenambulance Amsterdam e.o.
Wij vervullen uw laatste wens met de grootste zorg.

De WensenAmbulance Amsterdam en omstreken helpt mensen die niet lang meer te leven hebben,  bij het vervullen van hun laatste wens. Bijvoorbeeld: je dochter kunnen zien trouwen, een laatste keer naar zee, naar een voetbalwedstrijd of nog één keer naar huis. Ontroerende laatste wensen die voor terminaal zieken vaak alleen in vervulling kunnen gaan, als er een ambulance is met goede medische begeleiding.

Vrijwillige ambulancemedewerkers
Binnen de reguliere ambulancezorg is er geen ruimte om aan deze speciale wensen mee te werken. De ruim 250 vrijwilligers, allemaal professionele (ambulance)hulpverleners, maken mogelijk dat ernstig zieken toch nog hun laatste wens in vervulling kunnen laten gaan.  Hiervoor werkt de WensenAmbulance samen met Ambulance Amsterdam, die hiervoor een ambulance beschikbaar stelt. Samen met de professionele hulpverleners kan het vervoer en de medische begeleiding gegarandeerd worden. De Wensenambulance Amsterdam en omgeving is er voor mensen in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

Speciaal voor kinderen
Speciaal voor kinderen is er het project Wishkids. Kinderen die lang in het ziekenhuis liggen, kunnen met het project Wishkids voor één dag weg uit de sleur van het ziekenhuis. Even geen dokters, andere zieken en behandelingen. Ontzettend belangrijk omdat een kind zo weer positieve energie opdoet om de rest van de periode in het ziekenhuis goed door te komen. Het kind mag een wens doen, waarna bedrijven die het project Wishkids steunen en de vrijwilligers van de WensenAmbulance Amsterdam e.o. deze wens in vervulling laten gaan.

De WensenAmbulance wordt beheerd door de Jan Veenstra Stichting.